Rugbrødslagkage
Ingredienser
(4 personer)
Bunde
4 æg
200 gram sukker
125 gram mørkt rugbrød
1 spsk kakao
1½ tsk bagepulver
1 top-spsk kartoffelmel
Fyld og pynt
½ L fløde
Mørkt chokolade
Mandariner fra dåse
Tilberedning
Pisk æggeblommerne lyse og skummende med sukkeret og vend revet rugbrød i. Sigt kakao, bagepulver og kartoffelmel sammen og vend det i æggeblandingen. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen uden at lukke luften ud af dem.
Fyld dejen i 2 velsmurte springforme og bag dem 25-30 minutter ved 170 grader på ovenens nederste ribbe.
Vend forsigtigt bundene ud og lad dem afkøle helt på en rist.
Hæld mandarinerne op i en sigte og lad dem dryppe helt af.
Pisk fløden stiv og bland den hakkede chokolade i.
Læg lagkagebundene sammen med chokoladefløden og mandarinerne. Pynt evt. med chokoladekringler.