Farsbrød med spinat og grønsager

Ingredienser

(4 personer)
Farsbrød med spinat
500 g frossen, optøet helbladet spinat
400 g magert, hakket svinekød (9-12% fedt)
1 tsk groft salt
1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
3 små, knuste fed hvidløg
friskkværnet peber
200 g hytteost (3%)
1 dl mælk
3 spsk hvedemel
1 kg mellemstore, skrællede kartofler i både
4½ rødløg i både (ca. 400 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl vand
Dressing
3 dl Cheasy A38 0,1%
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Tilberedning

Bagetid: Ca. 45 min. ved 225°.

Kom spinaten i en sigte og pres den fri for væde. Skil spinaten let fra hinanden.

Farsbrød med spinat: Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg, hvidløg, peber og hytteost. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet. Rør farsen godt sammen og vend spinaten i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Form farsen til et lille "brød" og læg det midt i ovnens bradepande.

Fordel kartoffel- og løgbåde rundt om farsbrødet og drys med salt og peber. Bag farsbrød og grønsager midt i ovnen. Tilsæt evt. vand undervejs hvis grønsagerne bliver for tørre.

Dressing: Bland imens A38, salt og peber og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen: Anret farsbrød med spinat og grønsager i et fladt fad. Server dressingen i en skål ved siden af.