Ostelagkage

Ingredienser

(6 personer)
75 g smør
150 g fuldkornshvedekiks
Fromagen:
4 blade husblas
200 g flødeost naturel 37%
2 æg (str. mellem)
2 dl cremefraiche 18 eller 38%
1 tsk vaniljesukker
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
50 g florsukker
Geleen:
Gelé
1 dåse syltede kirsebær (ca. 340 g)
2½ dl kirsebærsaft
4 blade husblas

Tilberedning

Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Fordel blandingen i en springform (20 cm i diameter).

Fromage Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronskal og -saft. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen. Hæld fromagen over kiksene i springformen, og stil flødeostekagen koldt til næste dag.

Gelé: Hæld kirsebærrene til afdrypning i en sigte (gem saften). Fortynd saften med vand, til der er 2½ dl. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne.

Tip: Anden frugt fra dåse kan anvendes i stedet for - dog ikke ananans