Mørksej med persillekompot og dildsauce

Ingredienser

(3 personer)
450 gram mørksejfilet
20 gram mandler
2 rødløg
2 spsk sennep
2 spsk olivenolie
salt/peber
1 æggehvide
2 stk persillerod
Dild
1 fed hvidløg
1 smørklat

Tilberedning

Mørksejen skæres i portionsstykker. Æggehviden og halvdelen af sennepen røres til en creme som fordeles over fisken. Krydres med salt/peber. Drys med finthakkede mandler. Bages i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader. Tages ud og hviler overdækket med staniol i cirka 5 minutter.

Kompotten laves ved at man snitter løgene i tynde skiver. Disse svitses på en pande. Skru ned og tilsæt smør og persillerod i fine tern. Svits yderlig 2-3 minutter. Smages til med salt/peber og dild.

Dildsaucen blandes af resten af sennepen, dild efter smag, olivenolie og hvidløg.

Smager skønt med ovnbagte kartofler