Boller i Karry
Ingredienser
(4 personer)
½ kg hakket svinekød/ kalv og flæsk
1 tsk salt
1 æg
1 dl mel
2 dl mælk
½ løg
Frisk kværnet peber
Karrysauce:
½ løg
1 lille æble
1-3 tsk karry
6 dl vand fra kogning af kødboller
2 dl mælk
salt
friskkværnet peber
maizenamel
2 tsk brun farin
Tilberedning
Løget pilles og hakkes fint. Røres herefter sammen med det hakkede svinekød. Mel, og æg tilsættes.
Mælk, salt og peber røres i tilsidst.
En gryde med letsaltet vand sættes over varmen. (Heri kan eventuelt lægges lidt porre og gulerod, til at afgive smag)
Når vandet er kogende, dyppes en spiseske i vandet, og der formes boller af farsen med skeen. Kødbollerne lægges i gryden, og de koger i ca. 8-10 minutter, til de er faste. Der dæmpes for varmen når alle kødbollerne er i vandet.
Når kødbollerne er kogte, tages de op af vandet med en hulske.
Vandet hvori kødbollerne er blevet kogt sies og gemmes til karrysauce.
Løget pilles og hakkes fint. Æblet skrælles og hakkes fint. Løg, æble og karry kommes i en gryde og svitses let under omrøring.
Vandet fra kogning af kødbollerne, hældes ved (husk at si vandet). Mælk tilsættes. Maizena røres op med vand, og saucen jævnes, mens der røres rundt i saucen.
Der smages til med salt, peber og brun farin.