Forloren hare
Ingredienser
250 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
4 store tvebakker el. 1 dl. rasp
ca. ½ dl fløde
2 æg
salt og peber
ENDVIDERE
50 g røget bacon
ca.. 4 dl mælk
kulør
SOVS
stegesky
1½ spsk. mel
ribsgelè
et par spiseskefulde fløde
Tilberedning
Rør kødet med de knuste tvebakker el. rasp, æg og fløde. Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber. Form farsen som en tyk kort pølse og læg den i et ovnfast fad eller bradepande. Læg tynde skiver af røget spæk over" haren". Sæt fadet i en meget varm ovn, 250 grader i ca.. 15 min. eller til" haren" er begyndt at tage farve. Kom lidt kulør i mælken og hæld den i fadet. Lad "haren" stege færdig ved jævn varme, 170 grader en halv time. Dryp jævnlig med mælk fra fadet
SOVS
Hæld væden fra "haren" lad den koge op i en gryde. Rør en jævning af maizena og mælk og rør det heri til det har en passende konsistens og lad det koge et par minutter, tilsæt lidt ribsgelè eller anden gelè og måske lidt fløde for at runde den af.