Syltede rødbeder

Ingredienser

1 kg rødbeder
4 dl rødvinseddike
4 dl lagereddike
100 gr honning
150 gr sukker
4 fed hvidløg
2 chili
1 lille stykke kanel
1 lille stykke ingefær
100 gr perleløg
½ spsk sort peber
1 spsk salt
Timiankviste
Atamon til at skylle glas i


Tilberedning

Rødbederne koges møre i rigeligt i letsaltet vand i ca 30 minutter. Vandet hældes fra, og rødbederne skylles i koldt vand hvorved skrællen kan gnides af. Top og rod skæres af. Rødbederne skæres i skriver og lægges i atamon skoldede glas. De øvrige ingredienser kommes i en gryde og bringes til at småkoge i ca. 5 minutter. Eddikelagen hældes over rødbederne og de bør trække i 10-12 dage før de er klar til smovsning!
Rødbederne kan nemt holde sig i køleskabet, men evt. kan der tilsættes atamon til lagen hvis de ikke opbevares der!