Rødvinssauce
Ingredienser
ca. 25 g. margarine
1 lille løg
frisk timian (ca. 2 stilke)
100 g. champignon
1 spsk rødvinseddike
1 dl. rødvin
ca. 3 dl boullion eller fløde
salt og peber.
Tilberedning
Hak løget fint, og svits det i margarinen sammen med det hakkede timian. Tilsæt de skivede champignon og lad det simre lidt endnu. Nu tilsættes rødvinseddiken, og dette koges ind. Herefter tilsættes rødvinen, og dette koges ind til det halve. Man kan nu vælge at basere sovsen på fløde eller på en grundsovs. Fløde giver altid et hæderligt resultat men det bliver en meget fed sovs. Grundsovs, i form af boullion eller fond, kan give en rigtig lækker sovs. Her er det dog vigtigt at der er god smag i suppen. Suppen tilsættes til gryden, og der smages til med salt og peber. Der kan hvis det er nødvendigt jævnes med en meljævning. Men husk: Rødvinssauce må ikke være for tyk! PS. Kraft fra en grydestegt culotte, eller roastbeef kan give en udemærket buollion