Roastbeef med basilikumcreme, ovngratinerede grøntsager & ka
Ingredienser
1 kg roastbeef
smør
salt
peber
1 æggeblomme
1/2 tsk. salt
1 spsk. citronsaft
1 dl olivenolie
1/2 bk. frisk basilikum
1/4 l creme fraiche 18%
4 tomater
1 lille squash
1 lille aubergine
olivenolie
2-3 spsk. grøn pesto
salt
peber
3/4 kg små kartofler
11/2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 spsk. tomatpuré el. -pasta af soltørrede tomater
persille
Tilberedning
Basilikumcreme:
Blend æggeblomme, salt og citronsaft nogle få sekunder. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle, mens blenderen kører. Blend til konsistensen er tyk og cremet. Kom basilikum i, blend til cremen er grøn. Vend creme fraiche i, smag til med salt og peber.
Ovngratinerede grøntsager:
Skær tomater, squash og aubergine i tynde skiver. Rist squash- og aubergineskiverne nogle få minutter i olivenolie. Læg tomater, squash og aubergine i et ildfast fad, fordel pesto'en over, krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 175°C i ca. 30 min.
Kartofler:
Bland skrællede kartofler med olie, salt og tomatpuré. Kom dem i et ovnfast fad, dæk med alu-folie og sæt det i ovnen ved 175°C i 1 time. Drys med
persille inden servering.
Roastbeef:
Kom kødet i en gryde med kogende vand, kog det i 20 min. Tag kødet op, aftør og steg det gyldent i smør i ca. 5 min. Krydr med salt og peber, pak det ind i folie og lad det hvile i 15 min. Skær kødet ud i tynde skiver.