And a la Peking
Ingredienser
(2 personer)
Andebryst
Marinade af:
1/2 dl. kinesisk soja
1/2 dl. risbrændevin (sake) eller tør sherry
5 spsk. flydende (akacie)honning
1 dl. sesam eller jordnøddeolie
1 tsk. stødt ingefær
Sauce af:
skyen fra anden
1 dl. vand
soja
lidt sukker
Kinesiske pandekager af:
300 gram mel
2 dl. kogende vand
2 spsk. kinesisk soja
Forslag til grønsager
agurkestave
forårsløg
bønnespirer
mandarinbåde - eller skiver
houisinsauce
Tilberedning
Bland marinaden. Læg andebrystet på risten over bradepanden med skindsiden nedad. Pensl indersiden med marinaden og lad det stege 30 minutter ved 160 grader. Vend den og pensl skindsiden og steg yderlig 30 minutter. Pensl den af og til.
Sæt varmen op til 250 grader. Pensl igen og brun brystet, til den er lak - rødbrun, ca. 20 minutter. Dæmp evt. for varmen de sidste 5 minutter hvis den tager for meget farve.
Sluk for ovnen og lad anden blive stående for åben ovndør et par minutter. Lad den stå yderligere ca. 15 minutter inden den skæres ud.
Sauce :
Hæld skyen fra bradepanden op i en gryde. Tilsæt 1 dl. vand, lad det koge op, skum fedtet af og smag til med soja og sukker.
Pandekager :
Bland mel og vand til en ensartet dej. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hvile 15 minutter.
Rul dejen ud på et melet bord - ca. 1/2 cm. tyk. Udstik cirkler på ca. 6 cm. Pensl halvdelen af dem med olie og læg dem oven på de upenslede cirkler. Udrulles herefter til pandekager på ca. 15 cm. i diameter. Steg dem på en tør hed pande i ca. 1 minut på hver side. Del pandekagerne og stænk dem med soja straks før de spises.
Servering :
Skær anden ud og server den med de i stand gjorde grønsager og mandarinbådene. På original peking-vis spises andekødet i små stykker, ligesom det sprøde skind, indpakkede i en pandekage sammen med nogle af grønsagerne.