Moussaka

Ingredienser

250 g aubergine
Salt

Kødsauce:
200 g hakket oksekød
Olie
Et mellemstort løg, hakket i små tern
Hvidløg
2-4 flåede tomater
Tomatsaft --- Tomatjuice
Lidt tomatpuré
Salt
Lidt hakket persille
Oregano
Peber

Bechamelsauce:
20 g margarine
20 g hvedemel
1,5 dl letmælk
50 g ost
Salt
Hvid peber
Revet muskatnød
50 g sammenpisket æg

Drys:
Revet parmesan



Tilberedning

1) Drys Auberginen med salt og lad den trække ca. 10 min.
2) Auberginen duppes med et stykke køkkenrulle.
3) Auberginen placeres taglagt i en bradepande.
4) Kødsaucen tilberedes

Kødsauce:
A) Løgene svitses i olien.
B) Kødet tilsættes og steges.
C) De flåede tomater, persille, tomatsaften og tomatpuréen tilsættes.
D) Saucen smages til med krydderier, salt og hvidløg.

5) Kødsaucen hældes over auberginen.
6) Bechamelsaucen tilberedes

Bechamelsauce:
A) Margarinen smeltes.
B) Melet tilsættes under hurtig omrøring.
C) Letmælken tilsættes lidt efter lidt under kratig omrøring.
D) Osten tilsættes.
E) Saucen smages til med salt, peber og muskatnød.
F) Der slukkes for varmen og derefter tilsættes æggene.

7) Bechamelsaucen hældes over kødet, så det er helt dækket.
8) Parmesan drysses over.
9) Mussakaen stilles derefter ind i ovnen ved 155 grader i ca. 40 min. til overfladen er gylden og retten er gennembagt.