Løgsuppe med gratineret ostebrød
Ingredienser
600 g løg
25 g smør
1 spsk. hvedemel
11/2 liter hønsebouillon
2 dl hvidvin
1/2 dl armagnac eller cognac
salt og peber
75 g emmenthaler
50 g roquefort
4 skiver daggammelt hvidt brød
Tilberedning
Skær løgene i skiver, og sautér dem i smørret, til de er bløde og klare, ca. 10 min. Drys melet over og rør grundigt. Kog opbagningen sammen et øjeblik. Tilsæt bouillon og hvidvin og kog suppen i 20 min ved jævn varme under låg. Tilsæt armagnac/cognac og smag til med salt og peber.
Fordel suppen i 4 ildfaste skåle og læg en skive brød i hver skål. Fordel reven Emmentaler og smuldret Roquefort over brødet.
Grill suppen under ovngrillen 4-5 min., til osten er smeltet.
Server suppen straks.