Thailandsk okse-ragout med lime, chili og kokosmælk
Ingredienser
(4 personer)
3/4 kg okseklump
10 tomater
4 spsk. olie
20 g frisk ingefær
6 fed hvidløg
1 frisk chili
½ porre
1 fennikel
1 grøn peberfrugt
1 gulerod
1 dåse kokosmælk
4 dl (eller. 125 g kokosmel kogt op i 3½ dl vand, blendet og siet)
2 limefrugter
1 bdt. friske koriander (eller basilikum)
3 dl jasminris (240 g)
Tilberedning
Skær tomaterne i grove tern. Skær kødet i tynde
strimler, hæld 2 spsk. olie i en tykbundet gryde og
sæt den over varmen.
Når olien begynder at ryge,
svitses kødstrimlerne et par minutter. Kom tomaterne
i, rør rundt og spæd evt. med lidt vand, så det dækker
kødet. Lad det hele simre under låg i ca. 45 min.
Hak ingefær og hvidløg fint. Flæk chili og fjern
frøene. Snit porre, fennikel, peberfrugt og gulerod
i fine strimler.
Vask limefrugterne omhyggeligt og
riv skallen på et rivejern. Pres saften ud af
frugterne. Pluk korianderbladene og skyl dem.
Varm olien i en gryde og svits ingefær, hvidløg
og chili et par min. Tilsæt grøntsagerne og lad
det svitse yderligere et par min. Hæld kokosmælken
i og lad det koge op. Tilsæt reven limeskal,
limesaft og koriander.
Jasminrisene koges som angivet på emballagen.
Kom så kødet over i gryden til grøntsagerne,
smag til med salt og server retten med risene til.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time.