Rødvinskogt svinemørbrad

Ingredienser

2 stk. mørbrad
1 pk. Bacon i tern
1 stor bakke champignon
1 halv flaske god rødvin
salt
peber

sovs
1/2 l. Fløde
skal af 1/2 øko-citron (for at undgå sprøjtemidler)
saft af 1/3 citron
jævning
kulør
salt
peber

Tilbehør
Råstegte kartofler
Grønne bønner
brød

Tilberedning

Svits bacon i stor jerngryde, og tag baconen op svits champignon i fedtet og tag op. Rens mørbraden for fedt og hinder, krydder med salt (ikke for meget, baconfedtet er salt i forvejen) og peber. Brun mørbraden i baconfedtet ved stærk varme, skru ned for varmen og hæld rødvin ved, så mørbraden er 1/3 - 1/2 dækket. Lad mørbraden simre i ca. 30 min. Tag den op, pak den i staniol og lad den hvile mens du laver sovs.

sovs
Tilsæt og varm bacon og champignon i rødvin/fedt, tilsæt fløde. Jævn og giv kulør, tilsmag med salt, peber og citronskal og saft.

Mørbraden skæres i tynde skiver, anrettes på fad med en smule sovs over.