Lasagne - som Mamma selv laver den
Ingredienser
(4 personer)
500 g lasagneplader
80 g reven parmesanost
Kødsauce
800 g hakket oksekød
4 fed hakket hvidløg
2 stor hakket løg
1 dl olivenolie
salt og peber
5 laurbærblade
1 tsk basilikum eller timian
1 bouillonterning
1 dl rødvin
1 dåse flåede tomater
1 dåse koncentreret tomatpuré 150 g
Bechamelsauce
60 g smør
60 g mel
1 liter mælk, cirka
salt og hvid peber
1 tsk reven muskatnød
50 g reven parmesanost
Tilberedning
Kødsauce:
Svits kødet og løgene i olien. Tilsæt krydderier, vin, flåede tomater, tomatpuré samt bouillon og lad det småsnurre i ca. 15 minutter.
Bechamelsauce:
Bag melet af i smørret i en gryde, og pisk mælken i lidt efter lidt. Tilsæt krydderierne og parmesanosten og lad saucen koge godt igennem.
Lasagne:
Kog lasagne-pladerne (3-4 ad gangen) i rigeligt saltet vand, tilsat lidt olie, i 5-6 minutter. Lasagnepladerne tages op af det kogende vand og lægges til afdrypning på et tørt klæde.
Smør to ovnfaste fade med olie. Læg lasagnepladerne, kødsaucen og bechamelsaucen lagvis i fadene. Strø med parmesanost mellem hvert lag. Slut lagene med kødsauce og parmesanost.
Stil fadene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.