Gullasch - ungarsk

Ingredienser

(4 personer)
3/4 kg skært oksekød (mellemskært, tykkam, klump eller inderlår)
2 løg
2 røde peberfrugter
4 spsk svinefedt
4 store tomater (evt. 1-2 dåser flåede)
2 fed hvidløg
1½ spsk mild paprika
ca. 4 dl vand
salt
peber

Tilberedning

Arbejdstid: 35 minutter
Kogetid: ca. 1 time

-Pil og hak løgene. Befri peberfrugterne for kerner og frøstol. Skær dem i strimler. Skold og flå tomaterne, befri dem for kerner og skær tomatkødet småt ud. Dåsetomater skal blot dryppe af.
-Skær kødet i mundrette stykker. Dup kødet tørt. Varm 2 spsk fedt og brun kødstykkerne heri ad et par gange. Tag dem op.
-Varm resten af fedtet i gryden og svits løg og peberfrugt. Tilsæt det brunede kød
-Pil hvidløgene. Kom tomatstykker, presset eller hakket hvidløg i gryden og hæld vand ved, så det står næsten lige med kødet. Tilsæt salt, peber og paprika. Lad gullaschen koge for svag varme under låg, til kødet er helt mørt, 3/4 -1 time

TIPS: Den ungarske version af gullasch smager stærkt af paprika. Den spises uden brød eller kartofler, fordi dejærterne er en slags nudler, der mætter. Dejærterne kan udelades og der kan serveres brød eller kartoffelmos eller løse ris til. Eller 3-4 kartofler kan skæres i tern og tilsættes sammen med væsken.